En shorts for en førtis.

Mønster: Prefontaine shorts (pdf-mønster)

Stoff: Tjukk bomullsjersey fra hylla, trolig kjøpt fra girl charlee fabrics.

Jeg skal på høstferie til sydligere strøk, og da trenger man jo (forhåpentligvis) en shorts.

shorts

Den her synes jeg ble passe kul for ei dame i sin beste alder, som var alt for serriøs til å være fjortis da hun var i den rette alderen, men som nå virkelig utfolder seg, og som til og med kan finne på å ta seg en løpetur. Nå med stil.

Dette mønsteret finnes i både barne – og damestørrelse, så her har mor sjansen til å lage seg en «Minime» om det skulle være interessant.

Shortsen er veldig enkel å sy sammen, men vær oppmerksom på at den har veldig vid passform. Mønsteret er beregnet for å kunne brukes både til faste og strikkede stoffer, og man må antagelig ta hensyn til hvilket stoff man tenker å bruke når man velger størrelse. Jeg fulgte mine mål og klipte størrelse 12, men det ble alt for digert med dette tjukke stretchstoffet, som ikke har særlig fall, så jeg måtte ta inn 3 cm i hver side. Med fast stoff, eller tynnere jersey med mye fall vil det nok bli et annet resultat, så her må man vurdere litt.

(Steve Prefontaine var for øvrig en amerikansk mellomdistanseløper med  fin bart.  Han hadde en kort og hektisk karriere på 70, tallet, og døde etter fyllekjøring, 24 år gammel. Vi får egentlig håpe shortsen ikke lever opp til navnet.)

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s